Σε συνέχεια του Υβριδικού συστήματος θέρμανσης που κατασκευάζουμε σε συνεργασία με την Phoebus Hellas και αφορά κυρίως τον τριτογενή τομέα, ήρθε η DAIKIN να παρουσιάσει ένα λέβητα συμπύκνωσης αερίου που φέρει αντλία θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split) της οικογένειας Daikin Altherma.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους οικιακούς χρήστες να παρέχεται η πρωτοποριακή υβριδική λειτουργία παρέχοντας έτσι την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή θέρμανσης.

 

Daikin Altherma hybrid heat pumpΗ βάση του Daikin Altherma Hybrid (υβριδική) είναι η γνωστή διαιρούμενου τύπου (split) αντλία χαμηλών θερμοκρασιών. Στην εσωτερική μονάδα προσαρμόζεται λέβητας αερίου και το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα θέρμανσης που μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη οικονομικότερη  λειτουργία. Ο χρήστης εισάγει τις τιμές μονάδας ρεύματος και φυσικού αερίου και το Daikin Altherma Hybrid (υβρισική) αποφασίζει ποια λειτουργία από τις δύο είναι πιο συμφέρουσα (από οικονομικής ή οικολογικής άποψης). Για το ζεστό νερό χρήσης δεν απαιτείται η εγκατάσταση δοχείου, καθώς αυτό παράγεται κάθε φορά κατά τη ζήτηση, από τον εναλλάκτη του λέβητα.
Η αντλία θερμότητας είναι πλέον μία από τις βασικές επιλογές, στην αναζήτηση για ένα αποδοτικό σύστημα κεντρικής θέρμανσης μιας κατοικίας που να σέβεται το περιβάλλον. Οι συντελεστές απόδοσης που προσφέρει είναι υψηλότεροι από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης και επιπλέον η αεροθερμία θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (2009/28/EK).
Με βάση τις τιμές μονάδων ενέργειας που ισχύουν στην Ελλάδα, η αντλία θερμότητας προβάλλεται και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για την θέρμανση κατοικιών και είναι εντός του πνεύματος του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕνΑΚ) που θεσπίστηκε τα τελευταία χρόνια.
Ο συνδυασμός με τον λέβητα αερίου εξασφαλίζει την οικονομικότερη λειτουργία ανεξαρτήτως των τιμών μονάδων ενέργειας. Εισάγοντας την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και την τιμή του φυσικού αερίου αφήνουμε το σύστημα να υπολογίσει την κατανομή της λειτουργίας ώστε να εξασφαλίζεται η μικρότερη δυνατή δαπάνη. Κι όταν στο μέλλον η σχέση τιμών αλλάξει, αρκεί μια ενημέρωση του προγράμματος και το υβριδικό μηχάνημα θα δώσει λιγότερο χρόνο λειτουργίας στην ενέργεια που αυξήθηκε.

Δείτε σχετικό βίντεο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Testimonials

Σπύρος Γεωργόπουλος
08-09-2015
Από τους λίγους σοβαρούς και υπεύθυνους επαγγελματίες του χώρου. Recommended.
Θάλεια Ιακωβίδου
10-04-2017
Εξαιρετική συνεργασία, σας ευχαριστούμε πολύ
Σταμάτιος Παπασάββας
18-03-2017
Άριστοι! Εξαιρετικοί στη συνεννόηση, φοβεροί στη συνεργασία, υψηλή ποιότητα με … read more