Καθαρισμός των δικτύων των αεραγωγών, προσαγωγής και ανακυκλοφορίας Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων, που βρίσκονται σε επαγγελματικούς χώρους χρήσης συνάθροισης κοινού.

Παρόλη την προληπτική συντήρηση που πρέπει να εφαρμόζεται στις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, ο καθαρισμός του δικτύου είναι απαραίτητος μετά το πέρας λειτουργίας κάποιων χιλιάδων ωρών, καθώς υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων (θερμοκρ. 20oC-45οC) ενώ παράλληλα υπάρχουν «τυφλά» σημεία στα εσωτερικά των αεραγωγών όπου γίνεται επικάθηση σκόνης και ουσιών με αποτέλεσμα την πιθανή δημιουργία εστιών μόλυνσης και μικροβίων. Μια από τις πιο γνωστές ασθένειες είναι η νόσος των λεγαιωναρίων. Πρόκειται για οξεία νόσο του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται σε λοίμωξη από βακτήρια του γένους Λεγεωνέλλα ή Λεγιονέλλα. Η Νόσος των Λεγεωνάριων χαρακτηρίζεται από τα εξής συμπτώματα:

- Πυρετό,

- Ρίγος

- Πονοκέφαλο,

- Ξηρός βήχα.

Η νόσος αυτή εκδηλώνεται σε περίοδο 2 έως 10 ημερών και είναι πολύ πιο δριμύα, αφού μπορεί να εκδηλώσει σοβαρής μορφής πνευμονία.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Ο εσωτερικός καθαρισμός των αεραγωγών  γίνεται δια της μεθόδου της ξηράς απόξησης των επικαθήσεων του αεραγωγού και της απομάκρυνσης αυτών δι’ αναρροφήσεως, χωρίς την χρήση οιασδήποτε χημικής ή απορυπαντικής ουσίας, η χρήση των οποίων αποφεύγεται βάσει των κανονισμών I.A.Q. (Indoor Air Quality) που καλύπτουν την υγιεινή και ασφάλεια των κλιματιζόμενων χώρων.

Η εργασία γίνεται με την βοήθεια τηλεχειριζόμενης συσκευής (RΟΒΟΤ), κλειστού κυκλώματος CAMERA-MONITOR και συσκευής αναρρόφησης και φιλτραρίσματος του αέρος και κατακράτησης των επικαθήσεων.

Ανάλογα με την φύση και το είδος των επικαθήσεων εντός του εκάστοτε αεραγωγού, επί του RΟΒΟΤ προσαρμόζονται και οδηγούνται από αυτό τα κατάλληλα για κάθε περίπτωση εργαλεία καθαρισμού τα οποία περιλαμβάνουν, μηχανικές βούρτσες, αερόβουρτσες υψηλής πίεσης (20 BAR),κτλ.

Επί του RΟΒΟΤ επίσης είναι προσαρμοσμένη υπεριώδης CAMERA διά της οποίας μέσω του MONITOR γίνεται η παρακολούθηση της εργασίας του καθαρισμού τόσο κατά την εκτέλεσή της όσο και των αποτελεσμάτων αυτής.

Μετά την περάτωση και ολοκλήρωση του καθαρισμού γίνεται απολύμανση και απόσμιση του δικτύου με ΟΖΟΝ.

Τόσο ο τρόπος εργασίας όσο και ο τεχνικός εξοπλισμός μας καλύπτουν τις Αμερικανικές προδιαγραφές IAQ (Indoor Air Quality) του αρμόδιου οργανισμού NADCA (National Air Cleaners Association) και του Ευρωπαϊκού HVCA (Heating, Ventilation, Contractors Association).

 

 

Testimonials

Σόνια Γερόγιαννη
15-11-2017
Φοβερή δουλειά! Μας έσωσαν κυριολεκτικά την περιουσία μας!
Γιώργος Αναγνώστου
07-11-2016
Συνεργαστήκαμε μαζί σας για την κατασκευή του Playmobile. Σας ευχαριστούμε για τον … read more
Νικηφόρος Γρατσίας
11-12-2017
Εξαιρετικοί επαγγελματίες με τεχνογνωσία και συνέπεια! Πολλά μπράβο σε ολη την … read more